Astro Event Group vzw

AEG logo

De belangrijkste doelstelling van de Astro Event Group vzw uit Oostende is om sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwanten te promoten naar een zo groot mogelijk publiek. In de praktijk wordt dit gerealiseerd door de vele voordrachten en publieke evenementen die deze vereniging organiseert, door het uitgeven van een maandelijks online magazine (Guidestar) dat door iedereen gratis kan gedownload worden en door verschillende websites zoals Spacepage, Poollicht.be en Belgium in Space. Om het grote publiek de wondere wereld van de sterrenkunde te tonen, neemt de Astro Event Group vzw jaarlijks deel aan de Sterrenkijkdagen en de Nacht van de Duisternis. Daarnaast organiseert deze vereniging ook de grootste starparty van de Benelux (Starnights) waar waarnemers terecht kunnen voor het uitoefenen van hun favoriete hobby.

AEG activiteit
Het grote publiek kennis laten maken met sterrenkunde is één van de grote doelstellingen
van de Astro Event Group vzw.

Naast de vele grote activiteiten en evementen organiseert de Astro Event Group vzw ook maandelijks kwalitatieve voordrachten, cursussen of workshops. Het doel van de vele voordrachten is om het grote publiek kennis te laten maken met theoretische sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwanten. Zo worden er regelmatig voordrachten georganiseerd met als gastsprekers specialisten afkomstig uit wetenschappelijke onderzoeksinstellingen of de industrie. Naast het volgen van boeiende voordrachten kunnen AEG-leden in het AEG-lokaal ook terecht voor het volgen van een workshop, het bekijken van een documentaire over voor een gezellige babbel over hun favotiete hobby. AEG-leden kunnen ook boeken, cd-roms, telescopen, DVD's en ander didactisch materiaal huren waardoor hun interesse voor sterrenkunde, ruimtevaart of aanverwanten nog meer zal gestimuleerd worden. Bekijk alvast de AEG-kalender voor al het laatste nieuws over komende activiteiten!

AEG activiteit
Naast de vele activiteiten organiseert de Astro Event Group vzw ook maandelijks kwalitatieve
voordrachten en workshops.

Kortom: of je nu een gedreven waarnemer bent, een passie hebt voor ruimtevaart of gefascineerd bent door de verkenning van het zonnestelsel: bij de Astro Event Group vzw kan altijd terecht!

Sponsoren vzw

EurekaOostende - Stad aan zee

Vind ons op Facebook

Naar boven